DAFTAR GRAB DRIVER 

Ingin Mendaftar Sebagai Grab Driver Johor Bahru Tetapi Anda..

  • Sibuk

  • Tiada Masa

  • Malas Nak Ke Pejabat

  • Tak Nak Bayar Parking

  • Benci Trafik Jem​

  • Perlukan Bimbingan

TAHNIAH! ANDA SUDAH BERADA DI TEMPAT YANG BETUL & TEPAT!

Kami telah membantu lebih 50 ribu orang untuk mendaftar sebagai Grab Driver bagi seluruh kawasan Johor Bahru dan negeri-negeri yang lain dalam tempoh 3 tahun ini tanpa perlu ke pejabat dan aktif dengan cepat & mudah 
KELEBIHAN MENDAFTAR BERSAMA KAMI

Pendaftaran Percuma

Tiada sebarang bayaran dikenakan.

Coach Yang Berpengalaman

Mereka juga memandu seperti anda jadi banyak pengalaman yang boleh dikongsikan

Percuma Video Latihan

Pelbagai video latihan yang penting bagi anda untuk mula memandu Grab

Tidak Perlu Ke Pejabat

Akaun anda akan aktif tanpa perlu bersusah payah menunggu & beratur panjang

Aktif Sepantas 8 Jam

Pastikan anda beri maklumat pendaftaran yang lengkap

(Bagi KL,Selangor, Negeri Sembilan & Johor sahaja)

Percuma Kredit RM20

Hanya bagi pemandu baru bagi kawasan KL, Selangor & Negeri Sembilan sahaja

Tidak Perlu Hadir Kursus

Hanya perlu buat kuiz online sahaja

Online Group Coaching

Anda akan dimasukkan ke dalam group Whatsapp pemandu baru

Tips Percuma

Ketahui cara yang betul dan mudah untuk mendapat pendapatan yang lumayan

Kami adalah wakil yang dilantik oleh Grab Malaysia untuk membantu mereka yang ingin mendaftar sebagai Grab Driver di Johor Bahru supaya dapat menambah pendapatan atau membina kerjaya sepenuh masa sebagai Grab Driver.
Tidak seperti wakil lain yang dilantik, kami mempunyai para jurulatih (coach) yang sudah berpengalaman lebih 2 tahun dalam menyediakan kumpulan sokongan 24 jam 7 hari seminggu untuk memberikan bimbingan kepada anda yang baru ingin ingin menjadi pemandu Grab secara sambilan atau sepenuh masa. Yang paling penting, anda tidak perlu ke pejabat untuk menghadiri seminar yang mengambil masa yang lama dan beratur panjang yang memenatkan hanya untuk mengesahkan dokumen anda.

SYARAT KELAYAKAN

UMUR

Mesti berumur dari 20 hingga 60 tahun

KENDERAAN

  • Tahun buatan mesti dari 2009 ke atas

  • Kereta sendiri atau orang lain

  • Perodua Viva tidak dibenarkan

LESEN

Lesen penuh.

Tidak boleh lesen P

REKOD DIRI

Tiada rekod kesalahan berkaitan kes berat seperti rompak, rogol, bunuh, culik dan sebagainya.

SILA ISI MAKLUMAT DIBAWAH UNTUK MENDAFTAR GRAB DRIVER BERSAMA KAMI

Mohd Fadzli

Saya start driving pukul 6.30 pagi (lepas subuh) sampai pukul 9.00 malam. Saya boleh jana lebih kurang RM6000 hingga RM7000 sebulan. Terima kasih Grab kerana banyak membantu.

Siti Nurul

Saya suka Grab ni sebab Grab dah sediakan jadual income, jadi kita boleh achive berapa income yang kita mahu. Once kita rajin, memang kita boleh dapat income yang kita mahu.

Rufaidah

Alhamdulillah, Grab ni jadi second chance untuk saya selepas diberhentikan kerja kerana masalah ekonomi. Grab bagi safety briefing, mereka ajar bagaimana untuk kurangkan risiko semasa memandu.

Mereka juga seperti anda pada permulaan...tidak tahu potensi sebenar memandu bersama Grab. 

Rasa berdebar-debar dan malu untuk memandu pada hari yang pertama.

Tapi akhirnya mereka berasa seronok dan sentiasa teruja untuk memandu sambil memberikan perkhidmatan terbaik kepada seluruh rakyat Malaysia

Yang paling penting, mereka dapat menyara seisi keluarga dan juga membantu suami masing-masing dalam membina keluarga bahagia.

TESTIMONI PEMANDU GRAB 
CONTOH PENDAPATAN PEMANDU GRAB

WOW! Pendapatan dalam sehari..Tu suku dari gaji sebulan saya tuh..huhuu

Pergghhh..Kalau dapat setiap hari macam ni kan best..kan? kan?

Income seminggu pun boleh dapat camni..Power beb!

PERBEZAAN MENDAFTAR ANTARA HQ GRAB DAN KAMI (ALPHA DRIVER)
MENDAFTAR DENGAN HQ GRAB
  • Anda perlu pergi ke ibupejabat Grab di Petaling Jaya untuk menghadiri kursus pemandu Grab yang agak lama.

  • Anda mesti beratur panjang untuk membuat pengesahan dokumen di ibupejabat Grab.

  • Tiada siapa yang akan memberikan bimbingan kepada anda setelah akaun anda diaktifkan

  • Anda akan keseorangan dalam mencari cara terbaik untuk mendapatkan pendapatan yang diinginkan

SUASANA DI HQ GRAB

KELEBIHAN MENDAFTAR BERSAMA KAMI

   Anda tidak perlu 

Mengambil kursus pemandu di ibu pejabat Grab di Petaling Jaya

Tidak perlu beratur panjang untuk mengesahkan dokumen anda

   Anda akan dapat

Dimasukkan ke dalam group whatsapp online coaching

"Face to face coaching" jika diperlukan

Anda akan diberikan tips-tips yang membolehkan anda memaksimakan pendapatan anda. Khas bagi yang mendaftar dengan kami sahaja.

FREE CREDIT RM20

LATIHAN BERSEMUKA DISEDIAKAN

ONLINE COACHING DISEDIAKAN

MASIH LAGI RAGU-RAGU..  MALU-MALU..

Memperkenalkan ...Puan Suryati Binti Basra.

Seorang pelajar PHD dan juga seorang Pemandu Grab.

Beliau adalah salah seorang rakan pemandu kami yang memandu secara sepenuh masa demi untuk membayar yuran pengajian PHD nya. Tidak mahu terikat dengan pinjaman untuk penyambungan pengajiannya, beliau sungguh komited untuk mencari sendiri wang perbelanjaan.

Melalui Grab beliau boleh membahagikan masa diantara mencari wang sendiri dan juga kelas pengajiannya. Juga bila ingin bersama keluarga maka masa untuk memandu dikurangkan.

Kini dengan Grab beliau mampu memenuhi keperluan diri dan keluarga.

APA LAGI YANG BEST PASAL GRAB DRIVER NI YER??
GRAB PIT STOP

Rehatkan Diri Anda Setelah Penat Memandu

Penat?Letih?Lesu?

Jangan risau, singgahlah di salah satu PIT STOP Grab yg ada di sekitar kawasan anda. Anda boleh berehat sekejap sambil menghirup kopi panas dan membaca suratkhabar..mmmm..bestnyer.

Berada di dalam stesen Petronas terpilih memudahkan lagi untuk anda mencari keperluan yang diingini.

Jom singgah!

PROGRAM GANJARAN HEBAT GRAB ALLSTAR

Lagi Lama Anda Memandu,

Lagi Besar Ganjarannya

Pemanduan anda seharian semakin menjadi seronok dengan program ganjaran yang disediakan oleh Grab khas buat anda.

Sesungguhnya di Grab, kami amat menghargai anda yang memandu bersama kami. 

Ini adalah sebahagian dari cara kami mengucapkan terima kasih kepada anda

Jadi apa yang anda tunggu lagi?
Jom daftar dengan kami sekarang juga.

SOALAN LAZIM

GRAB DRIVER

Apa kelayakan yang diperlukan?


1. Memiliki kereta (sendiri/keluarga/sewa) 2. Kereta 4 pintu dan mestilah tahun 2008 keatas. Klik disini untuk senarai kereta yang tidak dibenarkan 3. Memiliki lesen D Penuh (P tidak diterima) 5. Nama hendaklah ada dalam covernote insuran. Jika tiada anda boleh tambah nama di syarikat insurans.




Bilakah masa yang saya boleh memandu?


Anda boleh memandu pada bila-bila masa sahaja yang anda suka. Tiada paksaan berapa lama yang anda perlu memandu. Segalanya terserah kepada anda . Andalah bos anda sendiri!




Agak-agak berapa yang saya boleh dapat pendapatan dalam Grab ni yer?


Jika anda memandu secara sambilan, kebiasaannya akan dapat diantara RM500-RM2000 sebulan. Jika anda memandu sepenuh masa, anda boleh dapat pendapatan diantara RM3000-RM8000 sebulan, bergantung kepada ilmu dan strategi yang kami akan kongsikan serta komitmen anda yang tinggi nanti.




Ada apa-apa bimbingan tak bila saya dah jadi pemandu nanti?


Sudah pasti! Anda akan dimasukkan ke dalam group whatsapp yang kami akan bimbing anda secara online. Anda juga boleh berjumpa dengan kami untuk sesi bimbingan secara bersemuka supaya anda lebih faham tentang strategi yang akan dibuat nanti supaya pendapatan yang diinginkan akan dapat dicapai insyaAllah.




Boleh tak saya guna kereta yang sama yang sedang digunakan oleh pemandu Grab yang lain?


Boleh. Anda cuma perlu pastikan nama anda dimasukkan ke dalam covernote insurans kereta dan anda mendaftar sebagai pemandu Grab.




Saya bankrupsi dan tiada akaun bank. Bolehkah saya menjadi pemandu Grab?


Anda perlu ada akaun bank sendiri untuk mendaftar sebagai pemandu. Anda boleh membuat rayuan di Jabatan Insolvensi Negara untuk meminta supaya dapat membuka akaun bank khas untuk memandu Grab.




Macam mana jika saya kemalangan semasa memandu Grab ?


Grab telah menyediakan insurans kemalangan bagi pemandu dan penumpang.




Saya dah bersedia untuk mendaftar. Apa yang perlu saya buat?


Anda hanya perlu sediakan dokumen-dokumen seperti yang berikut: 1. Gambar muka. Ambil selfie sahaja sambil pegang kad pengenalan anda di bahagian dada kiri. 2. Gambar Kad Pengenalan. 3. Gambar Lesen Memandu 4. Gambar Covernote Insurans Kereta Untuk lebih terperinci dokumen yang perlu diberikan anda boleh DISINI .




Saya ada persoalan dan pertanyaan.Dengan siapa saya boleh bertanya yer?


Anda boleh bertanya dengan kami terus dengan hanya klik DISINI dan saya akan cuba membantu anda segera.





Wan

(Kuala Lumpur& Selangor)

Suryati

(Kuala Lumpur& Selangor)

Zul

(Kuala Lumpur& Selangor)

Wong

(Kuala Lumpur& Selangor)

Tholhah

(Kuala Lumpur& Selangor)

Team Kami

Memperkenalkan

Dick

(Kota Kinabalu)

Khairul

(Ipoh)

Simon

(Johor Bahru & Pontian)

Ezuwan

(Melaka)

Mark

(Sandakan)

Cara Menggunakan Aplikasi Grab Driver

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Bertanyalah kepada admin

Admin bersedia untuk membantu anda

Like page kami

Dapatkan info terkini tentang pendaftaran pemandu Grab

Join group wasap kami

Anda boleh bertanya apa sahaja soalan tentang pendaftaran Grab Driver.

JUMLAH YANG SUDAH MENDAFTAR DENGAN KAMI SEBAGAI PEMANDU GRAB JOHOR BAHRU SETAKAT INI

Sila Hubungi

Azizul Shah Mohd Yusof

No telefon/Whatsapp : 601165631843

Jumlah Yang Sudah Mendaftar Dengan Kami Sebagai  Pemandu Grab  Setakat Ini
This website is operated by a Third party, and is not endorsed by or affiliated with Grab (MyTeksi Sdn Bhd)